Bílá ryba dušená v kari pastě s kokosovým mlékem podávaná s rýží

Bílá ryba dušená v kari pastě s kokosovým mlékem podávaná s rýží

= Ingredience na 1 porci

Ingredience na rybu: 1 omytý a osušený filet z bílé ryby rozporcovaný na menší části (pangas,tilapie,), červená kari pasta (výrobek firmy W.T. Tandoori), 1/4 plechovky kokosového mléka (celá plechovka 160 ml),špetka chilli papričky, sůl,olivový olej na potření a olej na orestování kari pasty.

Postup: Kousky ryby potřeme z obou stran olivovým olejem. Na pánvi s troškou rozpáleného oleje orestujeme kari pastu cca 2 minuty – množství pasty volíme dle individuální chuti. Poté zalijeme kokosovým mlékem,prohřejeme a nakonec přidáme rybu,kterou v kořeněné omáčce krátce podusíme. Nakonec dle chuti osolíme a můžeme přidat špetku rozdrcených chilli papriček.

Ingredience na rýži: 50g suché rýže parboiled, nasekaná čerstvá petrželová nať.

Postup: Rýži důkladně propláchneme a připravíme dle návodu na výrobku.

Dušenou rybu servírujeme s rýží posypanou čerstvou petrželovou natí.

halibut-filet2-1-300x170-7485722 Halibut filet

Vám přeje dobrou chuť

FB: