Borůvkový crumble

Uff. Taky jste si tak oddychli, že už je konečně volno? 🙂 Ač nejsem věřící, Velikonoce mám moc ráda. Počasí se začíná vylepšovat a tak nějak to znamená, že jaro už je tady. Překvapivě pro vás ale dnes nemám typicky velikonoční recept, nýbrž trochu mimo-sezónní, zato moc dobrý a vitamíny nabitý borůvkový crumble. Borůvky jsem koupila mražené v Icelandu – kilo cca za 150 Kč, ale zrovna je měli v akci. (Nevím, čím to je, ale poslední dva měsíce jsem borůvkami úplně posedlá a jak je den nemám, už jsem nervní).

p3130790-1370479

Na borůvkový základ budete potřebovat:

  • 1kg borůvek
  • 3 čajové lžičky vanilkového pudingu
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1 lžíce třtinového cukru

Na drobenku:

  • 100g másla
  • 100g polohrubé mouky
  • 100g jemně drcených ovesných vloček
  • 60g třtinového cukru
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva

PS: je to taková dobrota, že jsme si ho doma upekly dva dny po sobě (a samozřejmě snědly na posezení)

Postup 

Předehřejte troubu na 180°C

Ve větší míse dobře promíchejte všechny suroviny na borůvkový základ.

V rendlíku zahřejte máslo, až se rozpustí.

Do másla přisypte zbytek ingrediencí na drobenku a dobře promíchejte

Do vysoké koláčové formy (nebo zapékací mísy) nasypte borůvky a uhlaďte.

Posypte rovnoměrně drobenkou.

Vložte do trouby a pečte cca 40 minut (jakmile to začne vonět, tak můžete vyndavat).

Nechte trošku vychladnout a ještě teplé podávejte (já bych přidala na každou misku kopec šlehačky nebo kysané smetany).

p3130810-6869233
p3130824-5466347 p3130814-3453805
p3130828-1739775
Nevím, jak vy, ale já se zatím na jaro ještě nikdy netěšila tolik, jako letos. Až konečně začne být zelená tráva a nebudu se muset nabalit do péřovky a šály a budu si moct dát zmrzlinu v Angelatu, aniž bych se u toho proměnila v rampouch… Taky se těšíte? Napište nám na co nejvíc 🙂

Krásné Velikonoce,