Česneková polévka – sváteční – Recept

Hovězí bujon, česnek, sůl, majoránka, pepř, vejce, anglická slanina, maggi, chleba, olej,

Nejprve dáme vařit asi 1 litr vody a přidáme 2 hovězí bujony. Mezitím si usmažíme na drobno nakrájenou anglickou slaninu asi 15–20 dkg. Bujony ve vodě necháme asi 10 min povařit, přidáme rozmačkaný česnek, alespoň 3- 4 stroužky, veškeré koření, osolíme, opepříme, dáme maggi a lžíci majoránky a rovněž přidáme anglickou slaninu, kterou jsme si osmažili. Když je vše hotové, rozklepneme do polévky vejce – do 1 litru polévky určitě 3 vejce. Pro jednoho strávníka jedno vejce do talíře a chvilinku necháme, aby se vejce trochu uvařilo.

Dále si na kostičky nakrájíme chleba a opečeme jej a podáváme k této sváteční česnečce.