Francouzské toasty s arašídovým máslem

Není velkým tajemstvím, že jsem velkou milovnicí arašídového másla. O to více v Americe tolik oblíbené kombinaci s jahodovým džemem (tzv. PBJ = peanutbutter and jelly). Co možná známé zatím není je, že se můj drahý pustil do zdravého životního stylu (pořád mě šokuje – tři roky odmítal pít obyčejnou vodu bez sirupu nebo bublin, do kafe si sypal kila cukru, liboval si v kempingovém salátu, henry vejcích a podobných zvěrstvech…teď pije zásadně neperlivou vodu, cukru se vyhýbá jak Limonádový Joe lihovinám a na můj dotaz – nedáme si k večeři těstoviny? mi se znechuceným výrazem odpovídá – víš kolik je v tom sacharidů?) a to prakticky znamená, že každý den uplynulých dvou měsíců snídám ovesnou kaši s chia semínky a různými sušenými plodinami, ovšem bez cukru, bez kakaa, bez másla, prostě bez ničeho…. Vím, že je to zdravé a moje trávicí ústrojí si medí, ale abstinenční příznaky si vybraly svou daň a tak jsem jednoho rána dospěla k rozhodnutí a připravila si tyhle boží toasty (drahý snědl jeden kousek a šel si udělat kaši….bez komentáře).

img_6746-5771056

Na 2 porce pro pořádné jedlíky budete potřebovat

  • 8 plátků toastového chleba (já měla „celozrnný“ – žijeme přece zdravě)

  • 2 vejce

  • 1 polévková lžíce smetany, nebo mléka

  • 8 polévkových lžic arašídového másla

  • 8 lžiček jahodové marmelády

  • špetku skořice

  • trochu másla na smažení

Postup

  1. Rozpalte máslo na pánvi.

  2. Chléb si rozdělte na dvojice – jeden chléb ze dvojice namažte po jedné straně arašídovým máslem a druhý marmeládou. Přiklopte k sobě namazanými stranami.

  3. V  hlubokém talíři rozšlehejte vejce se smetanou a spojené chleby v tom obalte z obou stran.

  4. Vložte do pánve, posypte špetkou skořice a z obou stran opečte dokud nezezlátnou.

  5. Ještě teplé podávejte.

img_6745-8885132
img_6747-6659101 img_6748-5398202

Nevím proč (možná za to mohl ten absťák) jsem si celou dobu prozpěvovala tohle 🙂

Mějte se krásně,