Houby na kyselo

Houby na kyselo: Vložil : Ludmila Holá | Datum přidání: 07-03-2011 Přísady:

50 dkg čerstvých žampiónů či jiných hub, 1 větší cibule, 1 bobkový list, 5 ks nového koření, 3 ks černého pepře, špetka soli, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octa, 1 lžíce másla a 2 dl kysané smetany.

Návod:

Houby nakrájíme na silnější plátky. Na másle zpěníme cibuli a zalijeme ji trochou vody. Přisypeme houby a okořeníme. Nesolíme v přípravě, až na konci. Dusíme asi 20 minut a podle potřeby podléváme vodou. V zakysané smetaně rozkvedláme mouku. Aby se nám smetana nesrazila, zmírníme teplotu a za stálého míchání přilijeme k houbám. Dusíme ještě asi 15 minut. Hotový pokrm dochutíme octem a osolíme. Můžeme přidat lžičku másla.