Hovězí maso v mrkvi – Recept

400 g zadního nebo předního hovězího masa, 1 lžíce hladké nebo polohrubé mouky, 40 g másla, 400 g mrkve, mletý pepř, trochu citrónové šťávy nebo octa, 1 lžička cukru, muškátový květ, sůl.

Maso rozkrájíme na stejné kousky, krátce osmahneme na části másla, osolíme, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou. K poloměkkému masu přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a mletý pepř, dosolíme, okořeníme muškátovým květem a dusíme do měkká. Nakonec vložíme k masu a mrkvi kuličku z mouky a zbylého másla, podle chuti přisolíme, přikyselíme nebo přisladíme a už jen zcela krátce podusíme. Podáváme s vařenými brambory, které sypeme jemně nakrájenou petrželkou nebo pažitkou.