Hovězí roláda Eurobak – Recept

hovězí roštěnec, mleté maso, vejce, slanina, strouhanka, škrob, česnek, sůl pepř, zázvor.

Hovězí roštěnec rozkrojíme na slabý plát, lehce naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme rostlinným olejem a posypeme špetkou škrobu (solamylu), který lehce vetřeme do masa. Smícháme mleté maso s jedním vejcem, strouhankou a prolisovaným stroužkem česneku, osolíme, opepříme a pro výraznější aroma dochutíme trochou zázvoru. Důkladně promíchanou směs takto rozetřeme na připravený plát masa. Poklademe na tvrdo uvařeným vejcem, plátky slaniny, svineme a převážeme nití. Roládu položíme na rošt, mašlovačkou lehce potřeme a na dno nádoby nalijeme cca 1 dcl vody. Pečeme 50 – 60 minut při teplotě 180°C do měkka. Během pečení můžeme 2-3x odklopit víko a roládu potřít štávou vypečenou z masa ze dna nádoby.

Hotovou roládu servírujeme s bramborovou kaší a kompotem nebo salátem.