Jogurtový amaroun – Recept

1 kg bílého jogurtu, 2 sáčky červeného dortového želé + 3-4 lžíce krystalového cukru, 1 velká plechovka meruňkového kompotu, 2 vanilkové cukry, 2-3 lžíce moučkového cukru, 1,5 sáčku želatinového ztužovače.

Kompot scedíme a šťávu doplníme do 0,5 l vodou. Prášek na dortové želé smícháme s cukrem a šťávou a povaříme asi 1 minutu (viz návod na sáčku). Část želé nalijeme na dno formy vyložené potravinářskou fólií. Pár meruněk nakrájíme na osminky a naskládáme na želé. Přilijeme daší želé, aby byly meruňky zalité. Jogurty promícháme s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na sáčku a smícháme s jogurtem. Nakonec vmícháme zbytek pokrájených meruněk. Nalijeme do formy a dáme ztuhnout do ledničky.

Pokud se nevleze všechno do připravené formy, ze zbytků uděláme „dortík“ stejným způsobem v malé misce.