Kedlubnová pomazánka s křenem – Recept

300 g kedlubny, polovina citronu, jedna lžička nastrouhaného křenu, dvě vejce uvařená natvrdo, dvě sladkokyselé okurky, dvě lžíce majonézy, 100 g rostlinného másla, dvě mladé cibulky s natí, sůl, pepř

Kedlubnu očistíme, umyjeme, nastrouháme na jemném struhadle, vložíme do mísy, pokapeme šťávou z citronu a necháme chvíli stát. V druhé míse utřeme majonézu s máslem do pěny, přidáme oloupaná nakrájená vejce, nastrouhané okurky, osolíme, opepříme a promícháme. Z nastrouhané kedlubny vymačkáme šťávu, vmícháme do máslové pěny, přidáme na jemném struhadle nastrouhaný křen, nakrájenou cibulku i s natí a promícháme. Před podáváním uložíme na dvacet minut do ledničky. Pomazánku můžeme ozdobit plátky rajčaty a kolečky uvařeného vejce.