Kukuřično-amarantová kaše s kapkou růžové vody

Pamatujete, jak jsem se někdy v minulém nebo předminulém příspěvku radovala, že jsem už od listopadu nebyla nemocná? Jo? Já si to taky pamatuju. Velmi živě. Taková radostná chvíle to byla… 

A taky vám už tehdy při čtení začaly hlodat někde v koutku duše pochybnosti, jestli se neraduju trochu moc předčasně? No, nebudu lhát. Hned potom, co jsem ten příspěvek zveřejnila, z mého skálopevného přesvědčení, že teď už ustojím všechno (myslím, že tam hned v závěsu stálo vítězné hahaaaa), zůstalo rozsekané řešeto. 

Všude kolem všichni smrkali, kašlali, hekali a prskali. A já se kolem ploužila se zatajeným dechem a doufala, že si mě bacily třeba vůbec nevšimnou. Koneckonců díky své (nad)přirozené bělosti dost slušně zvládám mimikry a se zdmi a stěnami splývám jedna radost. Zosobněná nenápadnost. 

Jenže to nepomohlo. Všimly si mě. Teda technicky vzato si mě všimnul nějaký virus, nikoliv bacil, ale to už je jen malá věcná poznámka. A tak jsem ve středu lehla s horečkami a procitla víceméně až dneska. Podle všeho je neděle. Hmmm. No nic. Víkend jsem si tedy zrovna moc neužila. 

Můj muž tedy taky ne, protože ten má pro změnu silný zánět průdušek a bere antibiotika. Taky zábava. Takže se snažíme dýchat každý na jinou stranu a přesvědčit sebe sama, že bacily a viry se nekamarádí. Což je dost bláhová představa, protože zrovna v těchto případech se kamarádí s radostí. Potvory. 

Každopádně nám držte palce, abychom si nechali (a zabili) každý tu svou chorobu. 

Dneska jsem se vybičovala a připravila snídani. Trvalo to pět minut, takže to nebyl až tak heroický výkon, jak by se mohlo zdát. Ale zase to dopadlo nadmíru skvěle, tak jsem si říkala, že by se vám tahle blesková bezlepková kašička mohla líbit! Tváří se dost obyčejně, ale není! Díky kondenzovanému mléku je hedvábně hladká a slaďoučká (ale zas ne přeslazená), díky růžové vodě a kokosovému mléku voňavá a díky chia semínkům a včelímu pylu zase zdravá a trendy a tak vůbec. Má prostě všechno a tečka 

ka25c525a1e-2827696

Kukuřično-amarantová kaše s kapkou růžové vody 

Ingredience (na 2 porce): 

1 a 1/2 hrnku kokosového mléka (pokud si kokosové mléko ředíte, můžete použít váš oblíbený poměr kokosové mléko:voda) 

2 vrchovaté lžíce kondenzovaného mléka 

6 lžic kukuřičné krupice 

2 lžíce amarantové nebo pohankové krupice 

2 lžíce chia semínek 

1/2 lžička růžové vody 

Na ozdobu:

pistácie 

včelí pyl 

maliny 

med 

Postup: 

1) Kokosové a kondenzované mléko nalijte do rendlíku a vmíchejte do něj oba druhy krupice, chia semínka i růžovou vodu. Zahřejte a míchejte do té doby, než kaše zhoustne. 

2) Nalijte do mističek a ozdobte sekanými pistáciemi, včelím pylem, čerstvými malinami (nebo jiným ovocem) a pokapejte medem. 

Pozn.: Pokud trpíte laktózovou intolerancí vynechte kondenzované mléko a místo něj dejte dvě lžíce kokosového krému a trochu medu nebo použijte kondenzované kokosové mléko (ale to je docela drahé a špatně se shání). 

dsc_0489-1523429 dsc_0493-5254339 dsc_0501-2966957 dsc_0505-2695815 dsc_0508-3177444

Mějte se moc krásně a odkažte všechny kolemjdoucí bacily do patřičných mezí (ne jako my), 

vaše  

P.S.: 

Všimli jste si správně, přibyla nám tu na straně žlutá ikonka Foodblogu roku 2015, protože nás nějakým zázrakem nominovali do TOP50 (hurá, hurá), takže nám můžete poslat svůj hlas. (Letos jsem to vychytala k naprosté dokonalosti a když na ikonku kliknete, dostanete se rovnou do hlasování. Jsem to ale technický talent) Samozřejmě je ve hře ještě 49 dalších blogů (a jsou fakt hodně krásné) a tak pochopíme, že ten svůj jeden jediný hlas už jste poslali nebo plánujete poslat jiným směrem. Pokud ale nevíte, co s ním, tak mi bychom s T. třeba věděly a určitě by se nám hodil… Každopádně děkujeme nejen za případný hlas, ale hlavně za to, že sem chodíte, to je prostě nejvíc! Děkujeme