Kuřcí prsa na mandlích – Recept

Kuřecí nebo krůtí prsa, sůl, pepř, 120g nandlí, hladká mouka na obalení, máslo na smažení, sladká smetana, petrželka, hlávkový salát.

Kuřecí nebo krůtí prsa nakrájíme na centimetrové plátky a lehce nožem tupou stranou naklepeme, pěkně je osolíme, sůl vetřeme z obou stran. Plátky můžeme opepřit nahrubo umletým pepřem a necháme několik minut proležet Mezi tím si připravíme oloupané mandle které nakrájíme na slabé plátky a ty v másle upražíme dozlatova. Musíme počítat s tím, že mandle ještě po odstavení ze sporáku dojdou. Uleželé platky masa slabě obalíme v hladké mouce a položíme na pánev do rozpáleného másla,. Opečeme po všech stranách , když je vše dobře propečené dáme na maso upražené mandle i s máslem a celý pokrm zalijeme sladkou smetanou. Na menším plamenu dusíme asi tak 4 minuty a masoryby v této šťávě podusíme, šťáva nesmí být řídká, pokud je, tak dobu dušení prodloužíme, až se šťáva zahustí. Dáme na talíř podušené masom, které polijeme smetanovou šťávou, ozdobíme petrželkou a můžeme obložit několika lístky hlávkového salátu. Jako příloha se hodí nové brambory uvařené v celku. Po dobrém jídlu nezapomeňte na stejně dobrou kávu.