Oříškové cukroví s griliášovým krémem

Je mi jasné, že s tímhle receptem přicházím tak trochu s křížkem po funuse. Vánoce už doslova ťukají na dveře. A dost hlasitě, mimochodem, asi aby mi připomněli, že bych měla uklidit a načančat byt, nakoupit a zabalit dárky a upéct vánočku a tvarohovou štólu s mandlovou nádivkou a brusinkovým pyré. Ale vzhledem k tomu, že tohle cukroví nepotřebuje žádné rozležení a je ihned krásně měkoučké a lahodné, třeba se do něj ještě někdo z vás pustí. No a nebo si na něj vzpomenete za rok (což byste samozřejmě měli) a bude tady na vás hezky čekat! Vymýšlení nových druhů cukroví mě v posledních letech docela chytlo. Letos inspirace dlouho nepřicházela, takže jsem se bála, že po cukroví Lemon Meringue, Black Forest a perníkovo-karamelových vosích hnízdech už s ničím novým, co by si všichni zamilovali, nepřijdu. Pak jsem ale doma našla zbytek griliáše a nové cukroví se přede mnou doslova zhmotnilo :-). Hned jsem se pustila do pečení. U ochutnávačů sklidilo opravdu velký úspěch, takže se o recept zkrátka musím podělit. Třeba zachutná i vám. Díky praženým oříškům a griliáše je neuvěřitelně voňavé a na jazyku se doslova rozplývá.

Přeji vám moc krásné a klidné Vánoce