Pangasius po sečuánsku – Recept

4 plátky pangase, 1 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 4 lžíce suchého bílého vína, 3 lžíce světlé sojové omáčky, rostlinný olej na smažení, 1 pokrájený stroužek česneku, 1 cm čerstvého jemně posekaného kořenu zázvoru, 1 jemně pokrájená cibule, 1 nasekaný stonek celeru, 1 nasekaná čerstvá červená chilli paprička, 3 pokrájené jarní cibulky ( šalotky ), 1 lžička rýžového vinného octa, 1/2 lžičky mletého sečuánského pepře, 1,75 dl rybího vývaru, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžička škrobové moučky a 2 lžičky vody

Rybu pokrájejte na 4 cm kousky. Udělejte těstíčko z vejce, mouky, vína a 1 lžíce sojovky. Kostky masa v něm obalte a smažte po částech ve woku 2 – 3 minuty do zlatohněda. Nechte okapat na papírové utěrce a udržujte teplé. Z woku vylijte olej až na 1 lžíci, vraťte na oheň. Smažte za stálého míchání cibuli, česnek, zázvor, celer, chilli a šalotky asi 2 minuty.
Vmíchejte zbývající sojovku a vinný ocet. Přidejte sečuánský pepř, rybí vývar, moučkový cukr. Škrobovou moučku rozmíchejte ve vodě a vlijte do woku, za stálého míchání povařte 1 minutu. Přidejte rybí kousky a 1 – 2 minuty prohřívejte a pak okamžitě podávejte.