Pangasius s bylinkovou omáčkou – Recept

6 filetu z pangasia, 1 svazek petrželky, 1 svazek kopru, 1 svazek koriandru, 2 PL (česnekového) másla, 1 cibule, nakrájená na kostičky, 2 PL bylinkového másla, sůl, pepř, 200 ml mléka, 2 PL mouky, 1 paprikový lusk, 2 PL tuku

Očištěný paprikový lusk nakrájejte na proužky 5×0,5 cm.
Na větší pánvi rozehřejte tuk a na něm orestujte cibuli. Přidejte k ní máslo a mouku a krátce osmažte. Přilejte mléko, osolte a opepřete a krátce povařte. Bylinky nakrájejte na drobno a vmíchejte je do omáčky na pánvi. Na dno pekáče dejte trochu omáčky. Rybí filety osušte a překrojte je podélně na poloviny. Potřete je (česnekovým) máslem, osolte, opepřete je a naskládejte je do pekáče tak, aby mezi nimi byly mezery. Nakonec je polejte omáčkou a pečte je v troubě vyhřáté na 175 st. C 20-25 minut.