Pangasius ve slanince – Recept

4 porce pangasia, 8 plátků anglické slaniny, 4 stroužky česneku, 1 cibule, hladká mouka, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce rybí omáčky, 1 lžička medu, olej, pepř, sůl příloha: 400 g mraženého listového špenátu, 100 g strouhaného parmezánu a sůl

Pangasia osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, obalíme v hladké mouce, každou porci zabalíme do dvou plátků slaniny, sepneme párátky a opékáme na oleji asi 10 minut. Jednou obrátíme. Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu, abychom ho udrželi teplé, dokud nepřipravíme omáčku. Do výpeku přidáme jemně nakrájenou cibuli (tu jsme nakrájeli během opékání ryby), postrouhaný česnek, orestujeme dozlatova, vmícháme med a rybí omáčku, případně přisolíme nebo přidáme trochu vody a redukujeme, dokud nezískáme hustší omáčku. Případně dochutíme. Omáčkou přeléváme porce ryby a podáváme se špenátem, zasypaným strouhaným sýrem