Pečený filet kambaly s tymiánem a bramborovo-mrkvové pyré

Pečený filet kambaly s tymiánem a bramborovo-mrkvové pyré

Ingredience na pečenou rybu: filet kambaly 200 g, tymián, lžička olivového oleje, sůl a pepř.

Postup: Omyté a osušené filety dáme na pekáč vyložený pečícím papírem, potřeme olivovým olejem, z obou stran posypeme čerstvým tymiánem a dochutíme solí a pepřem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 15 minut.

Ingredience na bramborovo-mrkvové pyré: 200 g syrových brambor, 150 g mrkve, 15 g másla, 150 ml polotučného mléka, sůl.

Postup: Oloupané brambory a mrkev nakrájíme nahrubo a uvaříme doměkka v osolené vodě. Slijeme vodu, rozmačkáme a rozmixujeme dohladka, přidáme máslo, horké mléko přisolíme dle chuti.

dsc_6691-300x200-6005836

dsc_9629-300x200-3609006

Vám přeje dobrou chuť ♥