Pikantní pangasius se žampiony a okurkou – Recept

1000 g filetů z pangasia, 1 lžíce kysané smetany, 6 zrnek nového koření, 1 lžíce láku od okurek, 4 lžíce hladké mouky, mletý černý pepř, 2 kyselé okurky, 2 bobkové listy, 200 ml vody, 5 žampionů, 1/2 citronu, 1 cibule, sůl

Filety naporcujeme, osolíme, opepříme a necháme 30 minut odležet v lednici, poté je osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka. Rybí porce obalíme v mouce a vložíme do pekáčku nebo zapékací mísy. Přidáme nakrájené houby, okurky a cibuli, bobkové listy a nové koření. Zalijeme vodou smíchanou s lákem od okurek, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme 40 minut, poté rybu vyjmeme a uchováme v teple. Výpek zaprášíme moukou, provaříme 10 minut a odstavíme. Přimícháme kysanou smetanu a omáčkou přelijeme rybu na talíři