Pumpkin spice latte

Hurá, je tu podzim!!! Pro mě nezačíná datem v kalendáři, ale dnem, kdy ve Starbucksu uvidím Pumpkin spice latte. Mnoho z vás určite zná, ale spousta možná tápe – jedná se o kávu s příchutí amerického dýňového koláče (lépe řečeno toho koření, které do něj používají – stejně jako my u nás milujeme všechno perníkové). Asi je to tím, že začíná být chladno a tahle směs koření v horkém nápoji vás spolehlivě zahřeje. Nicméně je mi jasné, že mnoho z vás nebydlí v Praze, kde je Starbucks na každém rohu, nebo tu možná bydlíte, ale zrovna se vám nechce ven do toho nevlídného počasí jen kvůli kafi a nebo vám prostě přijde nehorázné dát za kelímek kávy 120,- (upřímně, to je vážně síla). A jelikož Starbucks konečně uveřejnilo složení svých produktů na internetu (zde), vytvořila jsem z toho recept na téměř identické Pumpkin spice latte, které si můžete udělat doma naprosto kdykoliv – počasí nepočasí 🙂 p9200494-5646087 p9180449-4064367

 Ingerdience na sirup

  • 350g dýňového pyré – kupované mají například v DM (dětský příkrm Moje první dýně) a nebo domácí  (rozpulte 1 menší dýni Hokkaido, vydlabejte a dejte na 45 minut péct do trouby na 200%, následně nechte vychladnout, oloupejte slupku a rozmixujte tyčovým mixerem, nebo ve food processoru)

  • 350 ml vody

  • 225g cukru krupice

  • 80g třtinového cukru

  • pumpkin spice: 2 polévkové lžíce skořice, 0,5 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 1 lžička mletého hřebíčku

  • 1 polévková lžíce vanilkového extraktu

Postup

  1. V menším hrnci zahřejte oba cukry a vodu, doku se cukr dokonale nerozpustí, ale nemělo by se to vařit

  2. Přidejte dýňové pyré a koření

  3. Zahřívejte cca 10 minut, ale opět pod bodem varu

  4. Nakonec odstavte z plotny a přimíchejte vanilkový extrakt

  5. Naplňte do uzavíratelné sklenice. V lednici by měl vydržet zhruba měsíc.

Na větší latte

  • mléko podle velikosti hrnku

  • 2 polévkové lžíce sirupu

  • 2 panáky espresso

  • šlehačka a skořice na ozdobu

  1. Do uzavíratelné sklenice, nebo shaker nalijte mléko a sirup, dobře uzavřete a 30 sekund zuřivě protřepávejte.

  2. Poté sklenici otevřete a dejte na 30 sekund do mikrovlnky

  3. Nalijte do hrnku, přilijte kávu a ozdobte šlehačkou a skořicí

p9200513-3347170 p9200542-8028291

p9180441-2277242
Obsluha ve Starbucks Florentinum je prostě nejlepší 🙂
p9180460-5418938
Jejda, někdo mi snědl šlehačku 🙂

 Hmmm, mňam 🙂

Krásný první podzimní den,