Treska zapečená s jogurtem a rajčatovou šťávou

Treska zapečená s jogurtem a rajčatovou šťávou

dsc_8203-300x200-8138225 Treska

= Ingredience na 1 porci

Ingredience na zapečenou rybu: filet tresky 150 g, ½ polévkové lžíce oleje, ½ polévkové lžíce másla, lžíce rajčatové šťávy, 50 ml vývaru (nejlépe zeleninového), ½ lžíce čerstvého nakrájeného kopru, 50 ml bílého jogurtu, sůl, pepř, 10 g tvrdého sýra (nejlépe chedaru).

Postup: Filet osolíme, opepříme a orestujeme do zlatova na oleji s máslem. Opečenou rybu přemístíme do zapékací mísy. Do pánve s výpekem přidáme rajčatovou šťávu, vývar, sůl a pepř dle chuti a vše pár minut povaříme. Na závěr vmícháme nasekaný čerstvý kopr. Rybu v zapékací míse přelijeme jogurtem a připravenou rajčatovou omáčkou s koprem a posypeme nastrouhaným sýrem.

Vše zapékáme v troubě rozehřáté na 180 stupňů cca 15-20 minut.

Můžeme podávat s bramborami pečenými ve slupce (cca 200 g). Ty je možno upéct souběžně se zapékáním ryby.

Dobrou chuť Vám přeje

www.recepty-na-ryby.cz