Vafle s perníkovými borůvkami a mascarpone

Dobré silvestrovské ráno,

Je to tu – poslední den v roce 2015. Za sebe říkám – díky bohu 🙂 A ze srdce doufám, že ten další bude už jenom lepší (ze dna se přece logicky musí nahoru, že?) a že nás všechny čeká spousta příjemných zážitků a událostí. Prostě musí 🙂 Posledním letošním receptem jsem si osladila život už teď a vy ho můžete využít třeba k první novoroční snídani, protože co je víc, než vafle, no ne?

pc300654-1198583

Budete potřebovat

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky

  • 1 lžička prášku do pečiva

  • 0,5 lžičky jedlé sody

  • 0,5 lžičky soli

  • 1/4 hrnku cukru krupice

  • 1/3 hrnku oleje (nebo rozpuštěného másla)

  • 2 vejce

  • 3/4 hrnku podmáslí

  • 1 balení borůvek

  • perník ke strouhání

  • 3 polévkové lžíce třtinového cukru

  • 1 balení mascarpone

  • 3 lžíce bílého jogurtu

  • 1 vanilkový lusk

  • 4 polévkové lžíce moučkového cukru

Postup

  1. Ušleháme vejce s olejem a podmáslím.

  2. Rozpůlíme vanilkový lusk a přidáme zrníčka z 1 poloviny. 

  3. Mouku prosijeme společně s práškem do pečiva, sodou, solí a cukrem.

  4. Poté zašleháme s první směsí.

  5. Rozehřejeme vaflovač a lehce ho vytřeme olejem.

  6. Vafle pečeme do zlatova

  1. Borůvky omyjeme a v menším kastrůlku zahřejeme na plotně.

  2. Přidáme cukr a nastrouháme perník – množství podle toho, jak moc ho mate rádi 🙂

  3. Mascarpone ušleháme s jogurtem, moučkovým cukrem a druhou půlkou zrníček z vanilkového lusku.

  4. Na každou vafli dame borůvky a lžíci nebo 2 mascarpone.

pc300647-9521223
pc300652-6583429
pc300660-4142870
pc300664-8343108

Přejeme vám to úplně nejlepší do Nového roku 2016!!!

Váš Sugartown