Zapečený pangasius na citrusech – Recept

500g pangasiuse, 1 smetana nebo šlehačka na vaření, sýr na strouhání, 1cibule, drcený kmín, olej, sůl, pepř, česnek, petrželová nať, citrónová kůra , citronová šťáva, grepová šťáva (asi z půlky plodu)
bobkový list, koření na kuře

Připravíme si směs, kterou rybu potřeme: česnek rozdrtíme, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, bobkový list, kmín, pepř, sůl, citronovou kůru, koření na kuře. Já používám hmořdíř a vše pořádně rozdrtím.  Na pánvičce osmažíme do zlatova nadrobno nakrájenou cibuli a  nasypeme ji na rybu, kterou jsme vložili do zapékací misky a potřeli směsí. Zalijeme šťávou z citrusových plodů a necháme „naložit“ (dle chuti, stačí pár minut, ale já doporučuji tak hodinku). Mezitím si nastrouháme sýr a smícháme ho se smetanou či šlechačkou. Tuto směs pak nalijeme na rybu a vše vložíme do trouby na 30 minut zhruba při 200°C. 
Trochu jednodušší je varianta: rybu dáme do zapékací misky, posypeme ji kmínem a osolíme, přidáme petrželovou nať, zalijeme citrónovou šťávou a dáme na 30 minut péct. Také moc dobré.